Skąd wziął się chrzan?

Agata Bruchwald

|

Gość Elbląski 28/2017

publikacja 13.07.2017 00:00

Nie wszystkie dziko rosnące rośliny są trujące. Wiele z nich to bardzo skuteczne lekarstwa.

O roślinach opowiadali Jolanta Bulak i Sebastian Nowakowski z Parku Krajobrazowego „Mierzeja Wiślana”. O roślinach opowiadali Jolanta Bulak i Sebastian Nowakowski z Parku Krajobrazowego „Mierzeja Wiślana”.
Agata Bruchwald /Foto Gość

Historię można poznawać również z perspektywy kuchni – przypominać dawne przepisy, zapomniane produkty, smaki oraz historyczne receptury. I właśnie takie poznawanie dziejów naszego regionu proponuje w te wakacje Biblioteka Elbląska. Co leczy, co można zjeść?

Dostępne jest 8% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.