Ślimaki warte Oscara

Łukasz Sianożęcki

|

Gość Elbląski 16/2018

publikacja 19.04.2018 00:00

Nikt się nie spodziewa, że wszyscy Polacy zaczną nagle je jeść. Ale tu po ten specjał ustawiają się kolejki.

◄	Mariola i Grzegorz Skalmowscy. ◄ Mariola i Grzegorz Skalmowscy.
zdjęcia archiwum G.M. Skalmowskich

Wypowiedź pewnego polityka, że Polacy nauczyli Francuzów posługiwać się widelcem, odbiła się głośnym echem. Tymczasem mieszkańcy terenów nad Sekwaną mogą przeżyć jeszcze większy szok, gdy okaże się, że ich przysmak kulinarny, czyli ślimaki, może pochodzić z naszego kraju.

Dostępne jest 5% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.