Owoce ususzyły jesienią

ab

|

Gość Elbląski 51/2018

publikacja 20.12.2018 00:00

Choć na wigilijnym stole najważniejsze są tradycyjne potrawy, nie ma na nie jednego przepisu. Każda gospodyni przygotowuje je według własnej receptury.

Warsztaty odbyły się 13 grudnia w świetlicy wiejskiej w Kadynach. Warsztaty odbyły się 13 grudnia w świetlicy wiejskiej w Kadynach.
Zdjęcia Agata Bruchwald /Foto Gość

Kadyńskie warsztaty kulinarne dla seniorów były okazją nie tylko do wspólnego przygotowania świątecznych potraw, ale i rozmowy o przepisach na nie. Pani Janina opowiedziała o postnym bigosie. Niektórzy mówią o nim: wegański. Podstawą jest kiszona kapusta, a do niej dodaje suszone śliwki i pomidory, cebulę, pieczarki.

Dostępne jest 15% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.