Zakonne przysmaki

Czarne lub zielone kurczę, bobrze ogony, a nawet cukierki powlekane złotem – takie dania gościły na krzyżackich stołach.

łs

|

Gość Elbląski 50/2022

dodane 15.12.2022 00:00

Tajemnice i ciekawostki z życia codziennego na zamku krzyżackim zdradzali uczestnicy prelekcji przygotowanej przez Muzeum Archeologiczno-Historyczne w Elblągu, która odbyła się 7 grudnia. Specjaliści od średniowiecza opowiadali, jak wyglądało życie braci zakonnych państwa krzyżackiego podczas dwóch osobnych paneli przygotowanych z myślą o młodzieży i dorosłych.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy